Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата ожадня !!!!???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата ожадня !!!!???

Здравейте приятели,
    Не съм писал и влизал тук от доста време, най вече поради липсата му. Едва в този късен час смогвам да напиша няколко реда.

С моята Алфа се случва нещо доста странно, губи течност около литър в час (градско каране).
    Проблема започна преди около месес. Както знаете колата има газова и изведнъж антифриза изчезна и то на извънградско. Как съм се прибирал и доливал вода на всяка бензиностанция по пътя само аз си знам. за 150 км "изпи" около 10 л вода. Прибрах се закарах я на газаджия, казаха че е от испарителя, смених го. Проблема продължи. Закарах я пак и физически го премахнаха, пак водата изчезва.
    След това я закарах при много уважавания ни монтьор Румен, гледа я около час.
    Констатира следното :
    -Свечи чисти
    -Масло чисто
    -Теч не се вижда
    -От ауспуха вода не излиза
    -Температура нормална
    -Не надува разширителния съд - казанчето
    -Водата в казанчето постепенно изчезна
    -видимо маркучите са здрави и сухи

И така сега карам на бензин и редовно доливам вода

След дълги размисли стигнах до заключението, че вероятно е спукан някой маркуч на големия кръг, защото ако беше малкия още при първото налягане би почнала да пръска от "дупката" вода и щяхме да я видим, а сега се изчезва без следа, което ме навежда на мисълта, че може да има малка дупка която да пръска директно по горещия двигател и моментално да се изпарява.

От друга страна, колата беше на антифриз, но при първото изчезване на антифриза не се замъгли предното съкло и нямаше характерната миризма, нямаше никакви следи, просто изчезна. Което според моето скромно мнение изключва радятора на парното.

-ако това има значение: след констатирания проблем по време на прибирането ми контролирах парното непрекъснато, в момента в който задухаше студен въздух доливах вода. Колата не е прегрявала въобще, температурния датчик показваше нормални стойности както обикновенно.

Ако ви хрумне нещо креативно, моля споделете.

С Alfa Romeo НА КРАЙ СВЕТА

не е нормално това или изтича от некаде, или я гори!!!!
    ауспуха като го пипнеш с пръст мазен ли е отвътре?

---------- Post added at 07:05 ---------- Previous post was at 07:04 ----------

а и това с смяна на изпаритела ...........само си се набутал ,иди го биии този един боц

---------- Post added at 07:07 ---------- Previous post was at 07:05 ----------

виж и маркучлето което загрява дросела и ти често прави мизерииии
    155 осем хиляди клапана 16 вериги
    0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от Nasko Покажи съобщение
      Здравейте приятели,
      Не съм писал и влизал тук от доста време, най вече поради липсата му. Едва в този късен час смогвам да напиша няколко реда.

С моята Алфа се случва нещо доста странно, губи течност около литър в час (градско каране).
      Проблема започна преди около месес. Както знаете колата има газова и изведнъж антифриза изчезна и то на извънградско. Как съм се прибирал и доливал вода на всяка бензиностанция по пътя само аз си знам. за 150 км "изпи" около 10 л вода. Прибрах се закарах я на газаджия, казаха че е от испарителя, смених го. Проблема продължи. Закарах я пак и физически го премахнаха, пак водата изчезва.
      След това я закарах при много уважавания ни монтьор Румен, гледа я около час.
      Констатира следното :
      -Свечи чисти
      -Масло чисто
      -Теч не се вижда
      -От ауспуха вода не излиза
      -Температура нормална
      -Не надува разширителния съд - казанчето
      -Водата в казанчето постепенно изчезна
      -видимо маркучите са здрави и сухи

И така сега карам на бензин и редовно доливам вода

След дълги размисли стигнах до заключението, че вероятно е спукан някой маркуч на големия кръг, защото ако беше малкия още при първото налягане би почнала да пръска от "дупката" вода и щяхме да я видим, а сега се изчезва без следа, което ме навежда на мисълта, че може да има малка дупка която да пръска директно по горещия двигател и моментално да се изпарява.

От друга страна, колата беше на антифриз, но при първото изчезване на антифриза не се замъгли предното съкло и нямаше характерната миризма, нямаше никакви следи, просто изчезна. Което според моето скромно мнение изключва радятора на парното.

-ако това има значение: след констатирания проблем по време на прибирането ми контролирах парното непрекъснато, в момента в който задухаше студен въздух доливах вода. Колата не е прегрявала въобще, температурния датчик показваше нормални стойности както обикновенно.

Ако ви хрумне нещо креативно, моля споделете.
      при мен беше спукан радиатора и то в горната част, никой не го видя и един ден засмука въздух и ми попиля 1 бутало и чак до катализатора в ауспуха стигна водата,

Comment

при мен беше спукан радиатора и то в горната част
        Това е твърде вероятен проблем, щото теча отгоре на радиатора трудно се забелязва.
        БМВ-то ми така го купих с диагноза "спукана глава". По същия начин се държеше и горе долу толкова вода губеше за същите км.
        Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 10:33.
        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Здравей
          Време беше да се появиш под някаква форма макар и да не е за хубаво .
          Направо на въпроса .
          Долей я и я запали да загрее хубаво на място докато пусне вентилаторите .
          След това гледаш отпреде в ляво където е водната помпа дали няма да започне да капе - там ни е основния проблем по принцип . Може и да не се види добре защото понякога капе върху носача .
          Ако е капало от водно съединение върху нагорещени части на мотора си личи - започват да се отлагат едни подобни на варовик наслагвания от антифриза върху мястото където капе .
          Другото място от където прокапва 164 Т.С. е долу където се свързва водното съединение към радиатора - капе върху бронята и пак не се вижда лесно .

И за бога не и слагай вода на загрят двигател - стават още по големи бели .
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Дамм и аз я следя тази 164чка... бях при Румен, когато я докара и се търсеше проблема ...НО не се намери...

И тогава го казах, но единственото логично обяснение е да капе някъде или върху нещо и водата да се изпарява и заради това да не я виждаме...

Колата стоя 2 часа запалена и под немя нямаше грам,локва, вода и т.н....

Да вземеш да налееш антифриз че да си проличи ли...Все пак от многоо време я караш на вода и може първоначално като е била с антифриз да не си усетил/видял къде изчезва изпарява и т.н..а с водата е друго...

Пробвай

П.П Колата на колегата е 164 2.0 ТС
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

Изсипи няколко прахчета боя за яйца или боя за сладкиши и ще се види от къде тече.Има и специални оцветители за тази цел.
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Благодаря на всички за съветите!
                Боби , няма ли опасност боята за айца или сладкиши да запуши нещо?

Comment

Разстваря се добре преди да се сипе . Има и готова разстворена боя за сладкиши но е слабичка .
                  След като установиш от къде тече и го отсраниш източваш и промиваш цялата система много хубаво и зареждаш антифриз .
                  Аз при мене го хванах зимата на снега - беше си позеленял от антифриза
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Аз откакто почнах да я карам с червения антифриз тайни няма - наясякъде където е излезнала и капка антифриз остава розово петънце...

Ако с боите е безвредно ОК, но ако не е пробвай с чветен антифриз - веднага ще се види.
                    2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                    GSM: 0888 520 600

Comment

Това с налягането в малкия и големия кръг, че било различо не е верно. В цялата охладителна система налягането е ЕДНАКВО /към текущия момент/,независимо дали е студена или на 100 градуса. А в кой кръг циркулира антифриза - това го прави едно елементарно устройство - термостата

П.П. Карайте си колите само с антифриз - просто приятелски съвет. Иначе си приготвяйте мангизи за водни помпи, термостати и кранчета на парното.
                      Alfa 155 2.0TS 8V '93
                      sigpic
                      VW LADAVAGEN '81
                      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Щом е безвредна за човешкия организъм боята за яйца и сладкиши, съмнява ме да е вредна за гума и алуминии.
                        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                        Opel Astra J
                        ex:
                        Alfa Romeo 164 2.5TD
                        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Колега,след като поработи колата и достигне температура 30-40 градуса,опипай от край до край всички водни съединения,но за по-сигурно я качи на канал.Ще се намери къде е пробойната.И огледай много внимателно радиатора когато изстива.А,провери разширителния съд отдолу да не е спукан,яб съм дървото.Също виж и съединението на маркуча към радиатора на парното където отива,това са места,невидими на пръв поглед.
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Колеги незнаете колко е трудно да се намери боя за яйца края на май, изкочиха ми очите от търсене по магазините. Но вече съм зареден с 2 капсули и чакам 2 дни да не вали за да изсъхне хубаво земята и да се заема с "боядисването"

p.p.s знае ли някой в София къде е останала някоя от металните рампи дето седяха пред блоковете ,щото всичките дето ги знаех циганите ги откраднаха за старо желязо
                            Last edited by Nasko; d.m.y г., 17:22.

Comment

Провери добре и разширителното казанче да не е пукнато отдолу ...

Comment

Working...
                              X